O MENI


Dobrodošli v svetu ognja in svetlobe!

Z dobrim desetletjem delovanja na področju slavnostnih dogodkov, ognjenih performansov, žongliranja in otroških animacij so zagotovljeni profesionalni ognjeni in svetlobni nastopi.

Ognjeni ples je edinstveno doživetje in popestri katerikoli dogodek.

 

Zgodba se začne v najstniških letih z lutkovnimi in dramskimi predstavami za otroke. Oder in igra sta mi postala blizu. Srečanje z žongliranjem pred dobrim desetletjem je bilo nekaj povsem novega. Radovednost me je peljala v raziskovanje različnih žonglerskih rekvizitov in cirkuških veščin. Najbolj me je navdušilo žongliranje z ognjem, žogicami, keglji, manipulacija kegljev in zračne ter talne akrobacije.Redne tedenske vaje z ostalimi žonglerji so bili začetki spoznavanja cirkuškega sveta. Potovanja, srečanja z žonglerji in cirkusanti ter obiski cirkuških šol (Lizbona, Pariz, Toulouse) so prinesla nova znanja. Velik učitelj so bile ognjene predstave na ulici z različnimi glasbeniki. Delo z raznimi skupinami je prinašalo nove izkušnje. Že več let se udeležujem delavnic z najboljšimi svetovnimi žonglerji na žonglerskih festivalih doma in v tujini.

Za mano je več žonglerskih nastopov s skupino “Cirkus pri koritu”, ognjenih predstav z Mojco Moryo Malek in njenimi gongi, ognjenih predstav ob spremljavi afriških bobnov, solo ognjenih predstav ter ognjenih nastopov s skupino Elementali. Sem so-organizatorka festivala Ognjenica, ki se je zgodil že dvakrat v sodelovanju z gledališčem Ana Monro v Ljubljani. Ognjenica je srečanje ognjenih artistov. Predlani smo na festivalu Ana Mraz pričarali dve uri in pol ognjenih predstav s kar 31 ognjenimi artisti. Lani se nas je zbralo 25 na festivalu Ana Plamenita, kjer smo ustvarjali ognjene ambiente.