fireArt
ognjeni nastopi

Dobrodošli v svetu ognja in svetlobe!
Z dvema desetletjema delovanja na področju ognjenih in svetlobnih performansov, žongliranja ter otroških animacij so zagotovljeni profesionalni ognjeni in svetlobni nastopi. Nastopala sem na mnogih festivalih doma in v tujini ter slavnostnih dogodkih. Ognjeni ples je edinstveno doživetje in popestri katerikoli dogodek.

Zgodba se začne v najstniških letih z lutkovnimi in dramskimi predstavami za otroke. Oder in igra sta mi postala blizu. Srečanje z žongliranjem pred več kot dvemi desetletji je bilo nekaj povsem novega. Radovednost me je peljala v raziskovanje različnih žonglerskih rekvizitov in cirkuških veščin. Najbolj me je navdušilo žongliranje z ognjem, žogicami, keglji, manipulacija kegljev in zračne ter talne akrobacije. Redne tedenske vaje z ostalimi žonglerji so bili začetki spoznavanja cirkuškega sveta. Potovanja, srečanja z žonglerji in cirkusanti ter obiski cirkuških šol (Lizbona, Pariz, Toulouse) so prinesla nova znanja. Velik učitelj so bile ognjene predstave na ulici z različnimi glasbeniki. Delo z raznimi skupinami je prinašalo nove izkušnje. Več let  sem se udeleževala delavnic z najboljšimi svetovnimi žonglerji na žonglerskih konvencijah doma in v tujini.

Sodelovala sem z raznimi skupinami in glasbeniki, in sicer v žonglerskih in ognjenih nastopih s skupino “Cirkus pri koritu”, ognjenih predstavah z mojstrico gongov Mojco Moryo Malek, ognjenih predstavah ob spremljavi afriških bobnov ter ognjenih nastopih s skupino Elementali. Organizirala sem festival Ognjenica, srečanje ognjenih artistov, ki se je zgodil dvakrat v sodelovanju z gledališčem Ana Monro v Ljubljani. Leta 2012 smo na festivalu Ana Mraz pričarali dve uri in pol ognjenih predstav s kar 31 ognjenimi artisti. V letu 2013 se nas je zbralo 25 na festivalu Ana Plamenita, kjer smo ustvarjali ognjene ambiente. Po več letni pavzi zaradi rojstva dveh otrok, sedaj spet nastopam samostojno ali v duetu.